понеділок, 6 квітня 2020 р.

ДІТИ СОНЦЯ

Які вони — сонячні діти?

21 березня відзначається Всесвітній день людей із синдромом Дауна. Його проведення ініціював грецький генетик Стиліанос Антонаракіс на VI симпозіумі, присвяченому цій темі. Дату обрано не випадково: 21 число третього місяця символізує третю копію 21-ї хромосоми, яка є у людей з синдромом Дауна. Цей день покликаний підвищити інформованість суспільства про синдром Дауна і закликати громадськість з повагою ставитися до людей із цією особливістю.
Діток із синдромом Дауна називають «сонячними», тому що вони відрізняють особливим сприйняттям світу, добротою і ніжністю по відношенню до всіх, хто їх оточує. Вони не вміють заздрити, не мають агресії та злості, але, на жаль, часто зазнають знущань від однолітків через свою особливість.

Діти з синдромом Дауна мають великий потенціал соціалізації і високий рівень соціальної адаптації. Більше того, вони потребують, щоб із ними спілкувалися, гралися, тому дитину ні в якому разі не можна ізолювати від однолітків. Батьки з малого віку мають привчити малюка спілкуватися з оточенням, тоді він буде швидше розвиватися і не відчуватиме себе зайвим.
Діти, народжені з синдромом Дауна, сприймають світ зовсім по-іншому. Для них не характерна байдужість чи жорстокість.Так, вони — особливі, і часто ця особливість проявляється обдарованістю в певній сфері. Можна навести безліч прикладів людей із синдромом Дауна, які досягли успіху і стали відомими:
  • Паула Саж — шотландська дівчина, яка побудувала успішну адвокатську кар’єру і співпрацює з декількома міжнародними фондами. Вона навіть знялася в декількох фільмах і отримала нагороду «За кращий дебют у кіно» від BAFTA;
  • Пабло Пінеда — перша в Європі людина з синдромом Дауна, яка має декілька університетських дипломів. Деякий час знімався в кіно і отримав премію «За кращу чоловічу роль». Нині Пабло залишив акторську кар’єру і викладає в університеті;
  • Тім Харріс — успішний ресторатор, який заснував «найбільш доброзичливе кафе в світі» Tim’s Place. Тут не тільки готують смачну їжу, але й пропонують кожному відвідувачу обійми від Тіма;
  • Меделін Стюарт — талановита дівчина з синдромом Дауна, яка вперше вийшла на подіум у 2015 році, а наступного року вже стала зіркою Нью-Йоркського тижня моди. Меделін часто запрошують на модні покази і рекламні зйомки відомих брендів.

  • Діти з синдромом Дауна відрізняють від більшості однолітків. Вони дуже чуйні і потребують любові і турботи з боку оточення. Сонячні малюки не мають агресії і бачать цей світ через призму рожевих окулярів. Можливо, їхнє покликання — зробити його трішки добрішим. А наша задача — допомогти їм почуватися комфортно в суспільстві.

  • https://evahappyma.com.ua/yaki-vony-sonyachni-dity-2/
  •          


Немає коментарів:

Дописати коментар

Як зрозуміти аутизм? В Україні з’явилася відеоабетка, яка допоможе розібратися))

  Серію з дев’яти коротких відеороликів про те, як зрозуміти аутизм та сприймати людей з розладами аутистичного спектра (РАС)  презентує  гр...